Het Nieuwe Werkoverleg
Overleggen in de 21ste eeuw

Broedplaats

Als het overleg de spiegel is van je cultuur, dan kan je het ook tot broedplaats van je cultuur maken. Wanneer je in je overleg (door de juiste aanpak) gedrag of een werkwijze stimuleert die past bij de gewenste waarden, dan zullen deze waarden zich ook spiegelen buiten de overleggen op andere plekken in je organisatie. Je kunt je overleggen dus inzetten als veranderinstrument.

Het creëren van een broedplaats is niet altijd eenvoudig. Oude patronen kunnen hardnekkig zijn, waardoor successen uitblijven. Experimenteren, evalueren en volhouden is het devies. Elke keer opnieuw met elkaar bespreken wat ook al weer de bedoeling is, met elkaar hier afspraken over maken en als het niet gebeurt er elkaar ook op aanspreken. Immers buiten de overleggen gelden deze afspraken ook!

Binnen Het Nieuwe Werkoverleg begeleiden we organisaties met het creëren van broedplaatsen voor de gewenste cultuur. En uiteraard doen we dat via de overleggen. Zo zijn er inmiddels verschillende organisaties waar we aan de slag zijn met een op maat gemaakt traject.

 

Meer weten over hoe je binnen je organisatie overleggen broedplaatsen van cultuur kan maken? Neem dan contact met ons op.


Hou mij op de hoogte!

Nieuwsbrief
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Hetnieuwewerkoverleg.nl om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Sending