Het Nieuwe Werkoverleg
Overleggen in de 21ste eeuw

Broedplaats

Als het overleg de spiegel is van je cultuur, dan kan je het ook tot broedplaats van je cultuur maken. Wanneer je in je overleg (door de juiste aanpak) gedrag of een werkwijze stimuleert die past bij de gewenste waarden, dan zullen deze waarden zich ook spiegelen buiten de overleggen op andere plekken in je organisatie. Je kunt je overleggen dus inzetten als veranderinstrument.

Het creëren van een broedplaats is niet altijd eenvoudig. Oude patronen kunnen hardnekkig zijn, waardoor successen uitblijven. Experimenteren, evalueren en volhouden is het devies. Elke keer opnieuw met elkaar bespreken wat ook al weer de bedoeling is, met elkaar hier afspraken over maken en als het niet gebeurt er elkaar ook op aanspreken. Immers buiten de overleggen gelden deze afspraken ook!

Binnen Het Nieuwe Werkoverleg begeleiden we organisaties met het creëren van broedplaatsen voor de gewenste cultuur. En uiteraard doen we dat via de overleggen. Zo zijn er inmiddels verschillende organisaties waar vergaderbrigades aan de slag zijn.

 

Meer weten over hoe je binnen je organisatie overleggen broedplaatsen van cultuur kan maken? Neem dan contact met ons op.


 • Geert Vandaele, Senior Consultant Innovation, Philips Innovation Services

  Bevestigt heel erg dat het invoeren van het nieuwe werken zich niet alleen mag beperken tot het leuk inrichten van de ruimtes maar net gaat over hoe men samengewerkt en overlegt in een wat grotere organisatie. Laat een gevoel achter dat dit de nieuwe standaard wordt binnen een moderne organisatie.
  Geert Vandaele, Senior Consultant Innovation, Philips Innovation Services

  Lees meer ›

 • Arja van der Donk, Director Clinical Support, Julius Clinical

  Handige, toepasbare tips geven meteen een andere dynamiek tijdens een werkoverleg. Iedereen is enthousiast, en blij met een beter resultaat! Een echte aanrader dus. Een echte aanrader dus.
  Arja van der Donk, Director Clinical Support, Julius Clinical

  Lees meer ›

 • Caroline Wiedenhof, Ministerie van Buitenlandse Zaken

  In de workshop realiseer je je hoe disfunctioneel ‘gewone’ vergaderingen vaak zijn: rondje, presentatie, update van de ontwikkelingen… het kan allemaal veel inspirerende en effectiever en hordes mensen blijken daarnaar te snakken. Check it out!
  Caroline Wiedenhof, Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Lees meer ›

 • Anton Maes – Zaakvoerder Brainmove

  Een erg inspirerende sessie, ik heb de techniek met de carroussel al direct toegepast en dit was echt een schot in de roos! De workshop zat vol handige tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.
  Anton Maes – Zaakvoerder Brainmove

  Lees meer ›

 • Jo Heinen, Vrije Universiteit, Informatietechnologie

  Als werken verandert door digitalisering, is er reden om even stil te staan bij alle vergader- en werkoverlegvormen. Was praktische workshop met veel tips en suggesties. Inspiratie ga ik omzetten in acties.
  Jo Heinen, Vrije Universiteit, Informatietechnologie

  Lees meer ›

Hou mij op de hoogte!

Nieuwsbrief
Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Hetnieuwewerkoverleg.nl om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Sending